dreamh2aul logo

Realisatiefase begonnen: donorvoertuig is gearriveerd

De realisatiefase gaat nu echt van start: de eerste van de twee dieseltrucks die binnen project DREAMH2AUL zal worden omgebouwd naar waterstof-elektrisch is afgeleverd. De dieselmotor maakt nog dit jaar plaats voor het X150 waterstof-brandstofcelsysteem van zepp.solutions, waarna de truck in Q4 van dit jaar emissievrij de weg op gaat onder de naam “Europa”

Europa onderscheidt zich van andere waterstofvrachtwagens door zijn slaapcabine, indrukwekkende actieradius (>700 km) en de mogelijkheid om ISO-trailers (13,6 m / 45 ft containers) te trekken. De eerste twee vrachtwagens worden binnen project DREAMH2AUL ontwikkeld en zullen worden ingezet door Vos Transport Group en BCTN Network of Inland Terminals.


Cleantechregio kwam langs om het donorvoertuig te bekijken. In dit interview met Roy van Verseveld (Vos Transport Groep) en Kevin Schreiber (
zepp.solutions): de huidige stand van zaken, trots op de resultaten en een kijkje in het donorvoertuig dat binnenkort als waterstoftrekker de weg op gaat.

Sign up for our newsletter to stay up to date with the latest DreamH2aul news

or follow the project on social media

The DREAMH2AUL project is supported by the DKTI-Transport regulation of the Dutch Ministry of Infrastructure and Water Management.