dreamh2aul logo

Dieselmotor verwijderd

De dieselmotor en andere diesel-gerelateerde componenten zijn verwijderd, en daarmee is een belangrijke mijlpaal in de opbouw van de Europa trekkers in project DREAMH2AUL behaald. Naast een technische operatie ook een mooie symbolische stap weg van fossiele brandstoffen voor Vos Transport Group en BCTN Group.
De dieselmotor maakt onder andere plaats voor een krachtige elektromotor die op geen enkele wijze onderdoet voor de prestaties van de dieselmotor. Deze elektromotor zal van energie worden voorzien door een waterstof-elektrisch hybride systeem bestaande uit een klein batterijpakket, een zepp.solutions X150 waterstof brandstofcelsysteem (150 kW) en een zepp.solutions 350 bar waterstof opslagsysteem waarin meer dan 50 kg waterstof kan worden meegenomen.
 
Houd onze website in de gaten voor meer posts waarin we de voortgang en elk van de komende stappen uitgebreid zullen toelichten. Samen zetten we een grote stap voorwaarts in de realisatie van een groenere transportsector.

Sign up for our newsletter to stay up to date with the latest DreamH2aul news

or follow the project on social media

The DREAMH2AUL project is supported by the DKTI-Transport regulation of the Dutch Ministry of Infrastructure and Water Management.